Geavanceerd projectbeheer, rapportagemogelijkheden, gestroomlijnde stuklijsten & traceerbare eindproducten

Inhoud:

Dunlop, opgericht in 1890 en gevestigd in Coventry, UK, produceert geavanceerde elektronische controlesystemen en luchtveringscomponenten voor de auto-industrie. Hun producten omvatten luchtveren, ECAS, luchtveringsconversies, mobiliteitssystemen, testdiensten en elektronisch ontwerp.

Dunlop had problemen met hun oude ERP-systeem, dat te duur was en niet efficiënt werkte. Priority ERP werd ingevoerd om hen te helpen nauwkeurige gegevens te genereren voor BOM's en het inefficiënte MRP-mechanisme te vervangen. Met Priority ERP heeft Dunlop verbeterd projectbeheer, geavanceerde rapportage-opties voor leidinggevenden en gestroomlijnde materiaallijsten gekregen, waardoor eindproducten en grondstoffen gemakkelijk traceerbaar zijn met FIFO- en lotcontrole.

Tags:

"er is een groeiend vertrouwen in de gegevens die uit het nieuwe systeem komen, in tegenstelling tot het oude, dat vaak verkeerd was." 
- Operations

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent euismod quis ipsum vel sodales. Maecenas bibendum tellus in aliquet molestie. Integer augue massa, feugiat ac quam sed, iaculis accumsan justo.

uitdaging

Het senior management team was de drijvende kracht achter het nieuwe ERP project. Dunlop zag de behoefte aan een robuuster en efficiënter systeem om hun oude, verouderde legacy systeem te vervangen.


  • DSC wilde een meer flexibel ERP-systeem om hun oude systeem te vervangen.
  • Het oude systeem was te duur in onderhoud.
  • Het oude systeem had problemen met de nauwkeurigheid van gegevens met betrekking tot BOM-routings en belangrijke gegevens van onderdelen.
  • Het oude systeem had een slecht MRP mechanisme, wat resulteerde in operationele inefficiëntie.


Dunlop wilde een compleet ERP-pakket implementeren dat zich concentreerde op productie, logistiek en projectmanagement. Hun plannen voor de toekomst omvatten uitgebreid gebruik van shop data collectie, PDA's, barcoding en live rapportage van productie.

oplossing

Priority leverde een systeem met de nodige aanpassingen aan de bedrijfsprocessen van DSC.


We stelden processen en gegevensstromen samen die zorgden voor een soepele en efficiënte werkstroom in de uitdagende omgeving van een productieplatform in een multi-company omgeving. Voor de migratie naar het nieuwe systeem werd een bewuste keuze gemaakt. Gebruiksgemak stond hoog op het lijstje. Zo kan men met één druk op de knop uit elke module van Priority ERP nauwkeurige resultaten verkrijgen.

resultaat

De implementatie van Priority heeft tot dusverre het volgende opgeleverd:


  • Verbeterd projectbeheer - De projectbeheermodule is een integraal onderdeel van het systeem in plaats van een op zichzelf staande eenheid. Dit maakt de engineeringafdeling transparanter voor de andere gebruikers van het systeem.
  • Executive Reporting - Dunlop heeft de business intelligence module als onderdeel van hun pakket, die executive dashboards binnen de Priority ERP omgeving en op de MS outlook interface mogelijk maakt, waardoor het management een uitstekend beeld krijgt van de bedrijfsprocessen en prestaties.
  • Productie-efficiëntie - Tijdens de implementatie heeft Dunlop alle operaties getimed en de BOM's voor alle onderdelen herzien. Als gevolg van deze controle en invoer van gegevens zijn er nu nauwkeurige productprijzen beschikbaar via Priority ERP.
  • Operations - Constante herziening van de strategie op de werkvloer. Er is een groeiend vertrouwen in de gegevens die uit het nieuwe systeem komen, in tegenstelling tot het oude systeem dat vaak misleidend was.
  • Voorraadbeheer - Zowel finale producten als grondstoffen worden nu effectief beheerd met behulp van FIFO- en lotcontrole, en zijn gemakkelijk traceerbaar.
  • Productie en inkoop van grondstoffen worden nauwlettend gevolgd en volledig beheerd door gebruik te maken van de voordelen van de inkoop module van Priority ERP.


Dunlop's plannen voor de toekomst omvatten uitgebreid gebruik van data die op de werkvloer wordt verzameld, PDA's, barcoding & live rapportage van productie.

TERUG NAAR HET OVERZICHT